Jake Gardiner on jo kauan ollut tunnettu erinomaisesta puolustuskyvystään NHL: ssä. Hänen puolustuksensa on tärkeä este vaahteranlehdille. Hänen oli kuitenkin poistettava Toronto Maple Leafs Pelipaita viimeisen kauden lopussa, koska hänen sopimus oli voimassa. Sitten hänen täytyi odottaa toisen joukkueen allekirjoittamista hänelle.

Odotusprosessi oli erittäin epämiellyttävä, vaikka hänellä oli silti luottamus omaan kykyyn. Hänen perheensä oli myös huolissaan, koska yksikään joukkue ei ollut allekirjoittanut häntä. Lopuksi, ennen uuden kauden alkua, hän voitti Carolina Hurricanes Pelipaita. Hänen puolustuskykynsä voitti hurrikaanien suosiota, joiden oli tarpeen parantaa puolustustasoaan. New York -saarit iskivat heidät pudotuspeleistä viime kaudella puolustuskautensa vuoksi.

Siksi kauden ulkopuolella he päättivät allekirjoittaa useita puolustavia pelaajia. Heidän pääjohtaja Donald oli tyytyväinen Gardinerin allekirjoittamiseen. Hän sanoi: "Gardiner on erittäin vakaa ja kokenut veteraani, joka on todistanut puolustuskykynsä. Joten olen iloinen, että hän liittyi meihin."