NHL-peleissä maalivahti on tärkein pelaaja. Maalivahdin kyky määrittää NHL-joukkueen puolustustaso. Valitettavasti he eivät saa tarpeeksi suojaa. He loukkaantuvat usein vastustajien kovasta törmäyksestä, jonka seurauksena pelaajien on poistettava Jääkiekko Pelipaidat hoitoon. Miksi näin tapahtuu niin usein?

Ensinnäkin suurin syy on se, että nykyiset säännöt eivät suojaa maalivahtia riittävästi. Esimerkiksi 19. tammikuuta Filip Chytil teki maalin lyömällä Tuukka Raskin New York Rangers -pelissä Boston Bruinsin kanssa. Törmäys aiheutti Raskille aivotärähdyksen, joten hänen täytyi ottaa pois Boston Bruins Pelipaita ja lähteä pois. Chytilia ei kuitenkaan rangaistu ja tavoitteensa oli tehokas. Pelin jälkeen Rask ei pystynyt pelaamaan pitkään aikaan.

Toiseksi, kaikki hyökkäävät pelaajat tietävät, että heitä ei rangaista maalivahdin lyömisestä, ja he kaikki tietävät, että heitä lyömällä on helpompaa tehdä maalin. Siksi he tekevät jopa todennäköisemmin maalin tekemällä törmäyksen maalivahdin kanssa.