Tänä kaudella liekit ovat kärsineet vakavasta taantumasta, mikä on paljon huonompi kuin heidän viimeisen kauden suorituskyky. Viime kaudella he menestyivät runkosarjassa erittäin hyvin ja sijoittuivat ensimmäiseksi. Jo tuolloin monet uskoivat, että Calgary Flames Pelipaita kruunattaisiin todennäköisesti NHL-mestaruuteen.

Tulos osoittautui kuitenkin odottamattomaksi. Heidät eliminoitiin pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella. Heidän suorituksensa varjosti täysin Colorado Avalanche Pelipaita. Ja Avalanche nöyryytti heitä 4-1, mikä oli heille sydäntäsärkevää ja merkittävä isku heidän luottamukseensa. Lisäksi nämä negatiiviset tunteet ovat vaikuttaneet heidän suoritukseensa tällä kaudella. Toistaiseksi he ovat vasta seitsemänneksi länsikonferenssissa, kaukana missä he olivat viime kaudella.

Joten liekkien on palautettava heidän luottamuksensa. Äskettäin joukkueen johtajat tekivät suuren päätöksen: he nimittivät Geoff Wardin väliaikaiseksi valmentajakseen. Ward on kokenut valmentaja ja aiemmin toiminut joukkueen apuvalmentajana. Heti virkaantuessaan liekit voittivat kaksi suoraa peliä.