Tällä kaudella pingviinit ovat kärsineet useita vammoja, mutta he eivät ole luiskahtaneet sijoitukseen. He ovat nyt itäkokouksen viidenneksi. Seurauksena heidän Pittsburgh Penguins Pelipaita näkyy jälleen pudotuspeleissä. Miksi nämä vammat eivät ole vaikuttaneet kielteisesti joukkueeseen?

Koska heillä on suuri kykypohja. Heidän tähtipelaajat Sidney Crosby ja Evgeni Malkin olivat vaivanneet loukkaantumisia tällä kaudella. Molemmat puuttuivat yhteensä 42 pelistä. Lisäksi toinen merkittävä maalintekijä Phil Kessel lähti joukkueesta viimeisimmällä offseasonilla käyttämään Arizona Coyotes Pelipaita. Näillä tapauksilla oli vaikutusta joukkueen kokoonpanoon. Heidän valmentaja Mike Sullivan on kuitenkin harkittu mies. Hän oli rakentanut joukkueelle vahvan kykypohjan.

Vastauksena joukkueen loukkaantumisaalloon hän toi aloituskokoonpanoon joitain kykeneviä nuoria pelaajia, kuten alokas John Marino. Kun Marinosta tuli aloittelija, hänellä oli 6 maalia ja 20 apua 56 pelissä. Se oli upea esitys aloittelijalle.