NHL-peli on alkamassa, ja pudotuspeleissä pidetään 6 peräkkäistä päivää, ja 10 joukkuetta kilpailevat joka päivä. Ensimmäisen päivän viidessä pelissä yleisö odotti keskustelua Calgary Flamesin ja Winnipeg Jets -pelin välillä. Länsi-konferenssin sijoituksissa molemmat joukkueet ovat kuudes ja seitsemäs. He tapasivat vain kerran tällä kaudella, ja tuo peli jätti yleisölle syvän vaikutelman.

Calgary Flames eteni pudotuspeleihin viime kaudella divisioonan ensimmäisellä sijalla, mutta joukkue ei pelannut hyvin ensimmäisissä pudotuspeleissä ja hävisi. Viimeisen kauden jälkeen jääneen katumuksen korvaamiseksi Calgary Flames on työskennellyt enemmän tällä kaudella voittaakseen jokaisen pelin. Myös Saint Louis Blues voitti Winnipeg Jetsin suoraan pudotuspeleiden ensimmäisellä kierroksella viime kaudella, joten molemmat joukkueet kokivat saman kokemuksen. He molemmat halusivat käyttää Jääkiekko Pelipaidat finaaliin.

Calgary Flames Pelipaita ovat pääosin punaisia, Winnipeg Jets Pelipaita ovat pääasiassa sinisiä. Eri fanit pitävät heistä. Molemmat joukkueet suosivat nuoria pelaajia, jotka molemmat ovat olleet Atlantan alueella. Liian monet samanlaiset kokemukset tekivät näiden kahden joukkueen pelistä yleisön suosion.