NHL-sarjan jälkeen Tampa Bay Lightning, New York Islanders, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars jäävät viimeiseen semifinaaliin. Ensimmäisessä ottelussa Tampa Bay Lightning voitti New York Islandersin 8-2, ja Vegas Golden Knights hävisi 0-1 Dallas Starsille. Sekä Boston Bruins että Colorado Avalanche, yleisön ennustamat mestaritiimit, karsittiin. Yllättävintä oli, että New York Islanders, joka sijoittui itäisen konferenssin yhdeksänneksi, pääsi semifinaaliin.

Tampa Bay Lightning on tällä kaudella erittäin vahva, joukkue kukisti Columbus Blue Jacketsin ja Boston Bruinsin. Vaikka New York Islandersilta puuttui supertähtipelaajia, joukkue voitti sitkeästi Washington Capitalsin ja Philadelphia Flyersin. Kun nämä kaksi joukkuetta kilpailevat, mikä Jääkiekko Pelipaidat on lopullinen voittaja?

Viimeisellä kierroksella New York Islanders ja Philadelphia Flyers kävivät läpi seitsemän peliä ja lopulta pudottivat Philadelphia Flyersin kokonaispistemäärällä 4-3. Näiden pelien erinomaisen suorituskyvyn jälkeen New York Islanders Pelipaita on tullut monien katsojien uusi suosikki. Yleisö näki New Yorkin saarimaissa sitkeyden ja rohkean hengen. Kun joukkueella on sellainen henki, vastustajien on vaikea voittaa heidät helposti.