Kaikista NHL: n joukkueista pingviinit ovat aina olleet vahva joukkue. Vaikka he ovat kärsineet joitakin vammoja tällä kaudella, ne sijoittuvat kuitenkin viidenteen itäkonferenssiin. Siksi näemme mielellämme taas Pittsburgh Penguins Pelipaita tämän vuoden pudotuspeleissä.

Miksi vammat eivät vaikuta pingviinien vahvuuteen? Koska heillä on vahva kykypooli. Vaikka jotkut pelaajat loukkaantuvat, heillä on silti muita kykeneviä pelaajia korvaamaan heidät. Lisäksi he allekirjoittivat Jason Zuckerin ennen kaupan määräaikaa. Aikaisemmin Zucker käytti Minnesota Wild Pelipaita. Hän on hyökkääjä, jolla on suuri pisteytyskyky, ja liittyminen on vahvistanut Penguinsin rikoksia.

Samaan aikaan heidän valmentaja Mike Sullivan käsitteli loukkaantumisia hyvin. Hän toi joitain kykeneviä nuoria pelaajia korvaamaan loukkaantuneet pelaajat. Hän esimerkiksi ylensi aloittelija John Marinon lähtökokoonpanoon. Kun Marinosta tuli aloittelija, hänellä oli kuusi maalia ja 20 avusta 56 pelissä, mikä oli iso saavutus aloittelijalle.