NHL-ottelu alkoi virallisesti. Länsikonferenssin Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin vahvuus on hyvin erilainen. Edmonton Oilers sijoittui länsikonferenssissa 4. ja Chicago Blackhawks 12. sijalle. Molemmilla joukkueilla on selvästi eri tyylit, ja niiden vahvuudet ja heikkoudet täydentävät toisiaan. Edmonton Oilers -pelaajat ovat erittäin vahvoja, mutta maalivahti on joukkueen heikkous. Chicago Blackhawksin maalivahti on pahamaineisesti vahva, mutta on sääli, että eteenpäin suuntautuvat pelaajat ovat keskinkertaisia.

Länsi-konferenssi pelasi kaksi kierrosta pudotuspelejä. Edmonton Oilers hävisi 4-6 Chicago Blackhawksille ensimmäisessä pelissä, ja Edmonton Oilers voitti Chicagon Blackhawks 6-3 toisessa pelissä. Chicago Blackhawksin voitto Edmonton Oilersista yllätti monia katsojia, koska joukkue menetti erinomaisen maalivahdin Robin Lehnerin ja puolustajan Erik Gustafssonin tällä kaudella. Chicago Blackhawks on aina ollut maaginen joukkue yleisön silmissä, ja heidän Jääkiekko Pelipaidat-merkit ovat erityisen ainutlaatuisia. Monet fanit ovat päättäneet oppia lisää tämän joukkueen historiasta johtuen rintamerkin avatarista Chicago Blackhawks Pelipaita.

Edmonton Oilers ja Chicago Blackhawks eivät ole joutuneet kohtaamaan pudotuspeleissä monien vuosien ajan, ja molemmat joukkueet nauttivat kaksintaistelusta pelin aikana. Chicago Blackhawks, joka luottaa vain maalivahdinsa vahvuuteen, ei edelleenkään pystynyt vastustamaan Edmonton Oilersin voimakasta hyökkäystä. Yleisön mielestä oli sääli, että Chicago Blackhawks vaihtoi puolustavia pelaajiaan ennenaikaisesti tällä kaudella. Joukkueen olisi vaikea voittaa seuraava peli, jos se jatkuu näin.