NHL Tampa Bay Lightning voitti Stanley Cupin tällä kaudella, mutta joukkueet, jotka ovat parantaneet peliä eniten, ovat Vegas Golden Knights ja New York Islanders. Vegas Golden Knights ja New York Islanders pääsivät pudotuspeleihin rohkeasti, ja he toivat yleisölle jännittäviä pelejä jokaisessa pelissä. Mestaruusjoukkue Tampa Bay Lightning eliminoi New York Islandersin itäisen konferenssin finaalissa, ja Dallas Stars voitti myös Vegas Golden Knightsin Länsi-konferenssin finaalissa. Vaikka molemmat joukkueet hävisivät pelin, useammat fanit suosivat heidän Jääkiekko Pelipaidat.

New York Islanders allekirjoitti tulokkaan Mathew Barzalin vuonna 2018, ja siitä on tullut yhä kypsempi ja vakaa, hän on nyt erinomainen keskipelaaja. Tällä kaudella Mathew Barzal johti joukkueen itäisen konferenssin finaaliin, ja New York Islanders Pelipaita ilmestyi jälleen Mestarien liigaan. Viimeisessä ottelussa New York Islanders hävisi, mutta joukkue sai hyvän kokemuksen pelistä Tampa Bay Lightningia vastaan ​​ja näki joukkueen puutteita.

Vegas Golden Knights on erittäin nuori joukkue, joka perustettiin vuonna 2016. Vegas Golden Knights on pelannut hienoa esitystä vain kolmen kauden aikana, ja tämä kausi etenee Länsi-konferenssin finaaliin. Yleisö katsoi Vegas Golden Knights -pelin tällä kaudella, he ovat kokemattomampia. Vegas Golden Knights on erittäin dynaaminen ja voimakas joukkue, ja kaikki uskovat voittavansa Stanley Cupin lähitulevaisuudessa.