Edmonton Oilers on aina ollut kanadalaisten ylpeä joukkue, joka on voittanut Stanley Cupin viisi kertaa seitsemän vuodenaikaa. Edmonton Oilersista on tullut yksi Kanadan fanien suosikkijoukkueista, ja niiden Jääkiekko Pelipaidat on tullut välttämätön hyödyke monille faneille. Tällä kaudella Edmonton Oilers saavutti toisen sijan Tyynenmeren alueella 37 voitolla, 25 tappiolla ja 9 ylityötietoa. Hyväksytyt joukkueet pudotuspeleissä voittavat ehdottomasti.

Edmonton Oilers on menettänyt alkuperäisen levynsä vuodesta 1990. Joukkue on entistä innokas pääsemään pudotuspeleihin. Viime vuonna Edmonton Oilers irtisanoi valmentajan ja pääjohtajan heikon ennestään ja korvasi Ken Hollandin ja Dave Tippettin uusiksi valmentajikseen. Yleensä joukkueen uudet valmentajat osoittavat huonon suorituskyvyn tietyn ajanjakson ajan, mutta Edmonton Oilers on valloittanut kaikki täydellisellä aloitustiedot.

Valmentajan kokonaissovituksen jälkeen Edmonton Oilers on edistynyt huomattavasti maalivahdista eteenpäin ja vartijoiksi. 30 vuoden välein kanadalaiset fanit eivät ole odottaneet odottavansa jälleen Edmonton Oilers Pelipaita pitämistä ja nauttimista hetkestä, jolloin joukkue voittaa.